Wat is praktijkspeuren?

Bij praktijkspeuren maken wij gebruik van de natuurlijke gave/drift van de hond. We maken namelijk gebruik van zijn neus. Iedere hond weet hoe hij deze moet gebruiken, zo ook uw hond. Hij moet alleen nog leren doelgericht zijn neus te volgen in het uitwerken van één specifieke geur, namelijk een menselijke geur. Dit gaan we aanleren doormiddel van een feestje te bouwen voor uw hond. Praktijkspeuren wordt door uw hond  druk/dwangloos ervaren.

Uiteraard kan uw hond dit niet alleen, hierbij heeft hij uw hulp nodig.

Uiteraard Praktijkspeuren is een leuke en sportieve activiteit voor jullie beide in de bossen. Waar u samen met uw hond een nog betere band op kunt bouwen en uiteindelijk samen een  ‘superteam’  zullen gaan vormen tijdens het speuren.

Mijn missie is u te leren uw hond te lezen en te begeleiden tijdens het uitwerken van het spoor. Maar natuurlijk ook de band tussen u en uw hond nog mooier en steviger te maken dan die al was.

Gebruikt uw hond graag zijn neus? Of lijkt het u leuk om samen met uw hond te komen speuren? Schrijf u dan nu hier in voor een gratis snuffelles!