Is mijn hond een speurhond?

U zult nu wel denken, zou mijn hond ook wel kunnen speuren?

Ja, ook uw hond kan speuren! Een herder of een retriever hoeft uw hond niet te zijn om bij mij te mogen komen speuren. Ook een vlinderhondje, een teckel, een poedel, een bulldog, elk ander ras of een kruising zijn bij mij van harte welkom. Tenslotte heeft iedere hond een neus en kunnen ze ook allemaal speuren.

Het is voor iedere hond zelfs goed om te komen speuren. Door gebruik te maken van de natuurlijke gave van uw hond, zijn neus, wordt uw hond geestelijk uitgedaagd. Het is daarom voor uw hond veel vermoeiender dan iedere andere training. Iedere hond zal daarom een speurconditie op moeten gaan bouwen.

Voor honden met veel energie is speuren dus een hele mooie uitkomst, zo worden ze dan niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk uitgedaagd.

Maar het speuren kan ook een goede uitkomst bieden voor onzekere honden. De hond gaat namelijk zelf keuzes leren maken en door vele successen te behalen, zal de hond het als leuk ervaren en zal er op den duur zekerder door kunnen worden. Wat ook weer zichtbaar in het dagelijks leven zou kunnen worden.

Ook honden met een lichamelijke beperking zijn van hart welkom. Wij passen onze trainingen er gewoon op aan en bij enige twijfel zullen we eerst even overleggen met de behandelende dierenarts.

Daarnaast speelt leeftijd geen rol, super jong of  stokoud. U kunt al komen speuren met pups vanaf 8 weken oud. Ook bij praktijkspeuren geldt namelijk, ‘jong geleerd is oud gedaan’.